Aanstaande zondag dé recordpoging Pasapas dansen voor het goede doel!

25-9-2019

In het kader van de Nationale Sportweek wordt er aanstaande zondag 29 september door de organisatie van de Plantsoenloop Groningen en Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een spectaculaire recordpoging georganiseerd om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG.

Lees meer
Aanstaande zondag dé recordpoging Pasapas dansen voor het goede doel!

Doe mee aan de Recordpoging Pasapas dansen voor het goede doel!

11-9-2019

In het kader van de Nationale Sportweek wordt er op zondag 29 september door de organisatie van de Plantsoenloop Groningen en Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een spectaculaire recordpoging georganiseerd om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG.

Lees meer
Doe mee aan de Recordpoging Pasapas dansen voor het goede doel!

De inschrijving is geopend!

18-6-2019

De inschrijving voor de 62e editie van de Plantsoenloop is open! Vanaf vandaag kun jij je inschrijven voor de volgende onderdelen:

  • 1 km Kidsrun (4 t/m 9 jaar)
  • 2 km Kidsrun (6 t/m 14 jaar)
  • 4 km Kidsrun (6 t/m 14 jaar)
  • 4 km RunX Recreantenloop (vanaf 6 jaar)
  • 8 km RunX Recreantenloop (vanaf 12 jaar)
  • 4 km Wedstrijdloop (vanaf 12 jaar)
  • 8 km Wedstrijdloop (vanaf 12 jaar)

Bekijk hier alle onderdelen en schrijf je in!

Lees meer
De inschrijving is geopend!

Inschrijving 62e editie opent binnenkort

23-5-2019

Op zaterdag 2 november vindt de 62e editie van de oudste en gezelligste loop van Groningen plaats: de Plantsoenloop! Met afstanden voor jong en oud staan jaarlijks 3.000 deelnemers aan de start van het parcours in het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen. Loop mee met de 1 km, 2 km, 4 km of 8 km. We lopen door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel. Mis deze klassieker van het noorden niet!

Lees meer
Inschrijving 62e editie opent binnenkort

Bekijk hier de uitslagen en foto's

5-11-2018

De uitslagen staan nu online! Lees ook ons sfeerverslag en bekijk de foto's in ons Facebook-album. Zie je bekende? Vergeet niet om hem of haar te taggen.

Lees meer
Bekijk hier de uitslagen en foto's

Kinderburgemeester Jouayria Ouarroui loopt mee met de Plantsoenloop

3-11-2018

De 61e editie van de Plantsoenloop belooft weer een mooie, sportieve dag te worden met een recordaantal deelnemers aan de start. Voor de kinderen van 1 t/m 9 jaar is er de 1K Kidsrun, voor de kinderen van 10 t/m 14 jaar is er de 2 en 4 km Scholierenloop en voor de volwassenen is het mogelijk om deel te nemen aan de 4 en 8 km Wedstrijd of Recreantenloop. Inschrijven kan nog voor alle afstanden via www.plantsoenloop.nl. 

Lees meer
Kinderburgemeester Jouayria Ouarroui loopt mee met de Plantsoenloop

Nieuwe samenwerking tussen SKSG en de Plantsoenloop

3-11-2018

De Plantsoenloop, de oudste en gezelligste loop van Groningen, vindt alweer bijna plaats, namelijk op zaterdag 3 november. Bij dit evenement staat de jeugd centraal net als bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen. Voor de komende drie jaren hebben SKSG en de Plantsoenloop de handen in een geslagen om nog meer jeugd in beweging te brengen.

Nieuwe samenwerking
SKSG vindt het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden geënthousiasmeerd worden om actief te bewegen. Sport en bewegen is dan ook een belangrijke pijler bij SKSG. “Deze samenwerking met de Plantsoenloop sluit daar perfect bij aan, mede omdat de kleinschalige loop plaatsvindt in een groene omgeving. Elke dag naar buiten is niet voor niets een belangrijk speerpunt voor SKSG, omdat we zien dat buiten in beweging zijn leidt tot blije en ontspannen kinderen!”, aldus Elte Hofman, event marketeer bij SKSG.

Lees meer
Nieuwe samenwerking tussen SKSG en de Plantsoenloop

Plantsoenloop en Rabobank gaan voor de toekomst

3-5-2018

De Plantsoenloop, de oudste en gezelligste loop van Groningen, vindt alweer bijna plaats, namelijk op zaterdag 3 november. Bij dit evenement staat de jeugd centraal. Voor de komende editie werken de Plantsoenloop en Rabobank nauw samen, om kinderen bewust te maken van een gezonde toekomst.

Nieuwe samenwerking
Rabobank is dit jaar een nieuwe partner van de Plantsoenloop. “Sport is goed voor de ontwikkeling van een kind. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Daarom zijn wij partner van de Plantsoenloop. Want deze lokale activiteit versterkt de leefomgeving; een ambitie die wij constant nastreven.”, zegt Elles Westervaarder, Marktteam Groningen bij Rabobank Stad en Midden Groningen.

Lees meer
Plantsoenloop en Rabobank gaan voor de toekomst