Toeschouwers

Niets is leuker dan de deelnemers aan te moedigen die op 5 november mee gaan doen aan de Plantsoenloop Groningen. Het parcours leent zich er goed voor om de atleten langs te zien lopen en tegelijkertijd te genieten van het Noorderplantsoen. Daarnaast is de Nassaulaan een gezellige plek om te zijn. Kom daarom ook op zaterdag 4 november a.s. kijken!

Plantsoenloop 201518

Groningen

De beste binnenstad, de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad: Groningen is het allemaal. Groningen biedt dagjesmensen, toeristen en winkelend publiek alles wat je van een stad mag verwachten en is het culturele hart van de provincie.
De Grote Markt is het bruisende centrum van Groningen, met het historische Goudkantoor, de gezellige Vismarkt en de Herestraat met aan de kop ervan het Waagcomplex waar je lekker kunt shoppen.

Studentenstad
De kern van Groningen is de universiteit. De Rijksuniversiteit van Groningen dateert van 1614 en is de op een na oudste nog bestaande Universiteit van Nederland. Er studeren ongeveer 26.000 studenten en daarvan komt ongeveer 10% uit het buitenland. Bijna een kwart van de stadsbevolking is student en dat is te merken; het is altijd gezellig druk in Groningen.

Cultuur
In Groningen is eigenlijk altijd iets te doen, van een festival als Eurosonic Noorderslag of Noorderzon, tot optredens van bands in Vera of een voorstelling in de Stadsschouwburg; Groningen heeft een enorm cultuuraanbod. De horeca kent geen sluitingstijd en is erg veelzijdig. De vele uitgaansgelegenheden maken Groningen tot leuke en gezellige plek om een avondje te stappen.

Sport
Groningen is de thuisbasis van Donar en FC Groningen, maar ook de stad waar jaarlijks 23.000 deelnemers van start gaan bij de 4 Mijl van Groningen. De stad biedt dan ook veel verschillende sporten en sportevenementen voor jong en oud.

Meest tevreden inwoners
Met al dit moois is het niet zo raar dat uit onderzoek is gebleken dat de Groningers het gelukkigst zijn met hun woonplaats. Groningen is een nuchtere, relaxte stad: nergens heerst een groter gevoel van veiligheid dan in de stad Groningen.

AH Chiquita OOG Radio & TV Stichting Vrienden Beatrix Ziekenhuis Zalsman RTV Noord Runnersworld Groningen