Nieuws

Inschrijving 61e Plantsoenloop Groningen van start

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km.

De Plantsoenloop is de oudste en gezelligste loop van Groningen. Deze mooie en uitdagende klassieker van het Noorden gaat dwars door het groene en heuvelachtige Noorderplantsoen met afstanden voor alle lopers en leeftijden. Tijdens de 61e editie kunnen deelnemers kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel. “De Plantsoenloop is een klassieker in de noordelijke atletiekwereld, dit jaar vindt de 61e editie plaats. Veel mensen hebben als kind wel eens meegelopen en het is een uitdaging om deze oud-deelnemers opnieuw naar het evenement te laten komen. Al dan niet met hun kinderen of kleinkinderen.”, zegt Daniëlle Bekkering, organisator van de Plantsoenloop Groningen.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag – individueel of als school of vereniging - via www.plantsoenloop.nl/deelnemen. Lopers die verzekerd willen zijn van een startbewijs dienen zich online in te schrijven.

Klik hier om deel te nemen
Inschrijving 61e Plantsoenloop Groningen van start

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis goede doel

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is ook dit jaar het goede doel van de Plantsoenloop. Middels de verkoop van pleisters, alsmede door de donaties van deelnemers hopen we een mooi bedrag bijeen te brengen om het kinderziekenhuis meer als ‘thuis’ te laten voelen. Maar er zijn ook meer mogelijkheden om de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een warm hart toe te dragen, want elk kind verdient een glimlach.

Lees meer
Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis goede doel

De volgende editie is zaterdag 3 november 2018

De 61e editie van de Plantsoenloop Groningen is op zaterdag 3 november 2018. De inschrijving gaat eind juni open, houd hiervoor onze website en social media in de gaten.

De volgende editie

Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende week wordt de website verder uitgebreid.

Nieuwe website online