Nieuws

Bekijk hier de uitslagen en foto's

De uitslagen staan nu online! Lees ook ons sfeerverslag en bekijk de foto's in ons Facebook-album. Zie je bekende? Vergeet niet om hem of haar te taggen.

Bekijk editie 2018
Bekijk hier de uitslagen en foto's

Kinderburgemeester Jouayria Ouarroui loopt mee met de Plantsoenloop

De 61e editie van de Plantsoenloop belooft weer een mooie, sportieve dag te worden met een recordaantal deelnemers aan de start. Voor de kinderen van 1 t/m 9 jaar is er de 1K Kidsrun, voor de kinderen van 10 t/m 14 jaar is er de 2 en 4 km Scholierenloop en voor de volwassenen is het mogelijk om deel te nemen aan de 4 en 8 km Wedstrijd of Recreantenloop. Inschrijven kan nog voor alle afstanden via www.plantsoenloop.nl.

Deelnemend kinderburgemeester Jouayria Ouarroui
Het eerste startschot zal gelost worden om 11:00 aan de Oranjesingel voor de jongens van 4 en 5 jaar, waar vervolgens ook de meisjes van start zullen gaan en de andere jongste deelnemers tot en met 9 jaar. De prijsuitreikingen van deze 1K Kidsruns worden vanaf 12:25 gehouden op de Nassaulaan door de 11-jarige Kinderburgemeester: Jouayria Ouarroui. Zij loopt zelf ook mee aan de 2 km Scholierenloop die om 14:15 van start zal gaan. De startschoten van de 2 en 4 km Scholierenloop worden verzorgd door de nieuwe sponsoren van de Plantsoenloop, de Rabobank en Stichting Kinderopvang Stad Groningen.

Kinderburgemeester Jouayria Ouarroui loopt mee met de Plantsoenloop

Plantsoenloop en Rabobank gaan voor de toekomst

De Plantsoenloop, de oudste en gezelligste loop van Groningen, vindt alweer bijna plaats, namelijk op zaterdag 3 november. Bij dit evenement staat de jeugd centraal. Voor de komende editie werken de Plantsoenloop en Rabobank nauw samen, om kinderen bewust te maken van een gezonde toekomst.

Nieuwe samenwerking
Rabobank is dit jaar een nieuwe partner van de Plantsoenloop. “Sport is goed voor de ontwikkeling van een kind. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Daarom zijn wij partner van de Plantsoenloop. Want deze lokale activiteit versterkt de leefomgeving; een ambitie die wij constant nastreven.”, zegt Elles Westervaarder, Marktteam Groningen bij Rabobank Stad en Midden Groningen.

Plantsoenloop en Rabobank gaan voor de toekomst

Nieuwe samenwerking tussen SKSG en de Plantsoenloop

De Plantsoenloop, de oudste en gezelligste loop van Groningen, vindt alweer bijna plaats, namelijk op zaterdag 3 november. Bij dit evenement staat de jeugd centraal net als bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen. Voor de komende drie jaren hebben SKSG en de Plantsoenloop de handen in een geslagen om nog meer jeugd in beweging te brengen.

Nieuwe samenwerking
SKSG vindt het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden geënthousiasmeerd worden om actief te bewegen. Sport en bewegen is dan ook een belangrijke pijler bij SKSG. “Deze samenwerking met de Plantsoenloop sluit daar perfect bij aan, mede omdat de kleinschalige loop plaatsvindt in een groene omgeving. Elke dag naar buiten is niet voor niets een belangrijk speerpunt voor SKSG, omdat we zien dat buiten in beweging zijn leidt tot blije en ontspannen kinderen!”, aldus Elte Hofman, event marketeer bij SKSG.

Bekijk editie 2018
Nieuwe samenwerking tussen SKSG en de Plantsoenloop

Inschrijving 61e Plantsoenloop Groningen van start

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km.

De Plantsoenloop is de oudste en gezelligste loop van Groningen. Deze mooie en uitdagende klassieker van het Noorden gaat dwars door het groene en heuvelachtige Noorderplantsoen met afstanden voor alle lopers en leeftijden. Tijdens de 61e editie kunnen deelnemers kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel. “De Plantsoenloop is een klassieker in de noordelijke atletiekwereld, dit jaar vindt de 61e editie plaats. Veel mensen hebben als kind wel eens meegelopen en het is een uitdaging om deze oud-deelnemers opnieuw naar het evenement te laten komen. Al dan niet met hun kinderen of kleinkinderen.”, zegt Daniëlle Bekkering, organisator van de Plantsoenloop Groningen.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vandaag – individueel of als school of vereniging - via www.plantsoenloop.nl/deelnemen. Lopers die verzekerd willen zijn van een startbewijs dienen zich online in te schrijven.

Klik hier om deel te nemen
Inschrijving 61e Plantsoenloop Groningen van start

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis goede doel

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is ook dit jaar het goede doel van de Plantsoenloop. Middels de verkoop van pleisters, alsmede door de donaties van deelnemers hopen we een mooi bedrag bijeen te brengen om het kinderziekenhuis meer als ‘thuis’ te laten voelen. Maar er zijn ook meer mogelijkheden om de Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een warm hart toe te dragen, want elk kind verdient een glimlach.

Lees meer
Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis goede doel

De volgende editie is zaterdag 3 november 2018

De 61e editie van de Plantsoenloop Groningen is op zaterdag 3 november 2018. De inschrijving gaat eind juni open, houd hiervoor onze website en social media in de gaten.

De volgende editie