Programma

6 november 2021
Tijd Activiteit Locatie
09.30 uur Startnummers ophalen Nassauschool
11.00 uur 1 km Kids Run jongens (4-5 jaar) Oranjesingel
11.15 uur 1 km Kids Run meisjes (4-5 jaar) Oranjesingel
11.30 uur 1 km Kids Run jongens (6 t/m 8 jaar) Oranjesingel
11.45 uur 1 km Kids Run meisjes (6 t/m 8 jaar) Oranjesingel
12.30 uur 2 km Kids Run (6 t/m 9 jaar) jongens en meisjes Oranjesingel
13.00 uur 2 km Kids Run (10 t/m 12 jaar) jongens/meisjes Oranjesingel
13.30 uur 4 km Kids Run (10 t/m 14 jaar) jongens/meisjes Oranjesingel
14.15 uur 4 km Plantsoenloop Oranjesingel
15.00 uur 8 km Plantsoenloop Oranjesingel

Parcoursen

Deze klassieker van het Noorden is bestemd voor een breed publiek. Van jonge deelnemers tot getrainde hardloopfanaten; iedereen is welkom tijdens dit hardloopfestijn. Bekijk hiernaast de plattegronden.

Plattegrond 1 km - Plantsoenloop Groningen
Plattegrond 2, 4 en 8 km - Plantsoenloop Groningen
Plattegrond finishgebied - Plantsoenloop Groningen

Startnummers

Startnummers individuele deelnemers
De startnummers kunnen op de dag van het evenement opgehaald worden bij de Nassaulaan.

Startpakket Scholenloop
Indien teams tijdig (vóór 11 oktober) zijn ingeschreven, worden de startpakketten opgestuurd. Indien teams zich na 11 oktober inschrijven, wordt er persoonlijk contact opgenomen.

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

Je kunt jouw startnummer overdagen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 11 oktober zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Afstand wijzigen

Afstand wijzigen
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 11 oktober? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

  • Zaterdag 6 november tussen 9h30 en 15h00

Coronatoegangsbewijs

Deelnemen aan de Plantsoenloop Groningen wordt gezien als een doorstroomevenement met sportbeoefening. De organisatoren van dit soort evenementen zijn verplicht om een coronatoegangsbewijs te controleren. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, bepalen de COVID-19-maatregelen hiermee dat je met de Corona Check-app dient te kunnen aantonen dat je volledig bent gevaccineerd, negatief op corona bent getest of recent van corona bent hersteld om deel te kunnen nemen aan de Plantsoenloop Groningen.

Kijk hier
 voor meer informatie. Je laat deze QR-code scannen bij aankomst op het evenement. Bij een groen scherm, ontvang je je startnummer waarmee je van start kunt gaan.

Belangrijk: een stempel in het gele boekje en/of het tonen van een negatieve zelftest gelden niet als officieel bewijs. Neem ook je paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee.

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Het evenement vindt plaats in het Noorderplantsoen. Wij adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl om je reis via tram, bus of trein te plannen. Als je van buiten Groningen komt, adviseren we om met de NS te reizen. Kijk voor de meest actuele treintijden op www.ns.nl om je treinreis te plannen.

Openbaar vervoer

NS
Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we op met de NS te reizen. Houd wegens de verwachte drukte rekening met extra reistijd. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.ns.nl en www.9292ov.nl.  

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij een van volgende P+R plekken in en rondom Groningen. 

Fiets

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Je kunt jouw fiets stallen op de daarvoor aangewezen locaties. Op deze pagina van Groningen Fietsstad vind je een overzicht van alle fietsenstallingen in Groningen.

Heb je een vraag? Klik hier voor de FAQ's.