Programma 2023

Tijd Activiteit Locatie
09.00 uur Startnummers ophalen Plantsoenvijver
10.30 uur 1 km Kids Run jongens (4-5 jaar) Kruissingel
10.45 uur 1 km Kids Run meisjes (4-5 jaar) Kruissingel
11.00 uur 1 km Kids Run jongens (6 t/m 8 jaar) Kruissingel
11.15 uur 1 km Kids Run meisjes (6 t/m 8 jaar) Kruissingel
12.00 uur 2 km Kids Run (6 t/m 9 jaar) jongens Kruissingel
12.30 uur 2 km Kids Run (6 t/m 9 jaar) meisjes Kruissingel
13.00 uur 2 km Kids Run (10 t/m 12 jaar) jongens/meisjes Kruissingel
13.30 uur 4 km Kids Run (10 t/m 14 jaar) jongens/meisjes Kruissingel
14.15 uur 4 km Plantsoenloop Kruissingel
15.00 uur 8 km Plantsoenloop Kruissingel

Parcoursen

Deze klassieker van het Noorden is bestemd voor een breed publiek. Van jonge deelnemers tot getrainde hardloopfanaten; iedereen is welkom tijdens dit hardloopfestijn. Bekijk hiernaast de plattegronden.

Plattegrond 1 km - Plantsoenloop Groningen
Plattegrond 2 km - Plantsoenloop Groningen
Plattegrond 4 en 8 km - Plantsoenloop Groningen
Plattegrond finishgebied - Plantsoenloop Groningen

Startnummers

Startnummers individuele deelnemers
De startnummers kunnen op de dag van het evenement opgehaald worden bij de Plantsoenvijver. Heb jij je vóór 22 oktober ingeschreven? Dan komt jouw voornaam op je startnummer te staan.

Startpakket Scholenloop
Indien teams tijdig (vóór 11 oktober) zijn ingeschreven, worden de startpakketten opgestuurd. Indien teams zich na 11 oktober inschrijven, wordt er persoonlijk contact opgenomen.

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummer overdragen

Je kunt jouw startnummer overdagen aan iemand anders door in te loggen in jouw account en de stappen te volgen. Klik hier voor het stappenplan voor het overdragen van een startbewijs. Indien je het startnummer overdraagt na 11 oktober zal jouw naam nog steeds zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van uw startnummer.

Afstand wijzigen

Afstand wijzigen
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ''race wijzigen''; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ''doorgaan''.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ''afrekenen'' te klikken.

Let op: wijzig jij jouw afstand na 11 oktober? Kom dan op de dag van het evenement naar de helpdesk om een sticker op te halen die je op jouw startnummer dient te bevestigen. Hiermee word je toegelaten tot het start van van jouw nieuwe afstand.

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

Openingstijden wedstrijdsecretariaat

  • Zaterdag 4 november tussen 9h00 en 15h00

Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Het evenement vindt plaats in het Noorderplantsoen. Wij adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl om je reis via tram, bus of trein te plannen. Als je van buiten Groningen komt, adviseren we om met de NS te reizen. Kijk voor de meest actuele treintijden op www.ns.nl om je treinreis te plannen.

Openbaar vervoer

NS
Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we op met de NS te reizen. Houd wegens de verwachte drukte rekening met extra reistijd. Plan voor vertrek je reis en kijk voor de meest actuele informatie op www.ns.nl en www.9292ov.nl.  

Auto

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij een van volgende P+R plekken in en rondom Groningen. 

Fiets

Je kunt je fiets stallen bij het Heymansgebouw, op het basketbalveldje t.h.v. Nieuwe Kijk in 't Jatstraat en rond de Kerklaan.

Heb je een vraag? Klik hier voor de FAQ's.