Info

1 km Kidsrun

Voor de jongste sportievelingen van 4 t/m 9 jaar is de 1 km Kidsrun een mooi begin, waarbij tijdens deze loop één volwassene (met coach-nummer) mag meelopen. Ook scholen kunnen meedoen aan dit onderdeel. 

Lees meer

2 km en 4 km Kidsrun

Laat je van je beste kant zien en loop mee met de 2 km en 4 km Kidsrun! De perfecte afstand voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Je kunt inschrijven als individuele deelnemer of samen met je school! Doe jij mee?

Lees meer

RunX 4 km en 8 km Recreantenloop

De 4 km en 8 km RunX Recreantenloop is een run voor de gezelligheid. Natuurlijk heb je wel een startnummer met tijdsregistratie, zodat je je persoonlijke tijd kunt bekijken. Laat jij je van je sportiefste kant zien?

Lees meer

4 km en 8 km Wedstrijdloop

Voor de fanatieke lopers is er de 4 km en 8 km Wedstrijdloop. Deze groep start apart van de Recreantenloop in verband met het kleine parcours en groot snelheidsverschil. Ben jij dit jaar snelste?

Lees meer

Parcoursen

Begin van een reeks

De Plantsoenloop Groningen is een hardloopevenement dat op zaterdag 1 november 1958 voor het eerst werd gehouden. Het Nieuwsblad van het Noorden spreekt dan overigens nog gewoon over een ‘veldloopserie’. Op 31 oktober 1959 is echt sprake van de ‘Plantsoenloop’ en dat blijft daarna zo. De loop wordt jaarlijks gehouden op de laatste zaterdag van oktober of de eerste van november en kent afstanden voor lopers van alle leeftijden. De start en finish zijn gesitueerd op de Oranjesingel en het parcours gaat door het heuvelachtige Noorderplantsoen. 

Programma

Kom jij helpen?

Onze vrijwilligers bieden wij een superleuke ervaring bij een Gronings hardloopevenement, waarbij professionaliteit en gezelligheid voorop staat! Dat is wat wij je willen bieden tijdens de Plantsoenloop Groningen. Wij zoeken vrijwilligers die van aanpakken weten en die de organisatie die dag graag willen helpen.

Lees meer
Vrijwilligers

Plantsoenloop verplaatst naar 6 november 2021

De Plantsoenloop gaat dit jaar helaas niet door. In verband met COVID-19 hebben we helaas moeten besluiten de Plantsoenloop Groningen een jaartje over te slaan. We zien jullie graag 6 november 2021 aan de start in het groenste stukje van Groningen. Blijf in beweging en zorg goed voor jezelf en elkaar!