Info


Chiquita 1K Kidsrun

Voor de jongste sportievelingen van 4 t/m 9 jaar is de Chiquita 1K Kidsrun een mooi begin, waarbij tijdens deze loop één volwassene (met coach-nummer) mag meelopen. Ook scholen kunnen meedoen aan dit onderdeel. 

Lees meer

Chiquita 2 km en 4 km Scholierenloop

Loop met je school mee met de Chiquita 2 km en 4 km Scholierenloop en win! De perfecte afstand voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Laat jullie school zich dit jaar van haar sportiefste kant zien?

Lees meer

RunX 4 km en 8 km Recreantenloop

De 4 km en 8 km RunX Recreantenloop is een run voor de gezelligheid. Natuurlijk heb je wel een startnummer met tijdsregistratie, zodat je je persoonlijke tijd kunt bekijken.

Lees meer

4 km en 8 km Wedstrijdloop

Voor de fanatieke lopers is er de 4 km en 8 km Wedstrijdloop. Deze groep start apart van de Recreanten in verband met het kleine parcours en groot snelheidsverschil. Ben jij de snelste?

Lees meer

Parcoursen


Begin van een reeks

 

De Plantsoenloop Groningen is een hardloopevenement dat op zaterdag 1 november 1958 voor het eerst werd gehouden. Het Nieuwsblad van het Noorden spreekt dan overigens nog gewoon over een ‘veldloopserie’. Op 31 oktober 1959 is echt sprake van de ‘Plantsoenloop’ en dat blijft daarna zo. De loop wordt jaarlijks gehouden op de laatste zaterdag van oktober of de eerste van november en kent afstanden voor lopers van alle leeftijden. De start en finish zijn gesitueerd op de Oranjesingel en het parcours gaat door het heuvelachtige Noorderplantsoen. 


Programma


Kom jij helpen?

Onze vrijwilligers bieden wij een superleuke ervaring bij een Gronings hardloopevenement, waarbij professionaliteit en gezelligheid voorop staat! Dat is wat wij je willen bieden tijdens de Plantsoenloop Groningen. Wij zoeken vrijwilligers die van aanpakken weten en die de organisatie die dag graag willen helpen.

Lees meer
Vrijwilligers