Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze 's avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen. 

Een ziekenhuisopname van een kind kan van grote impact zijn,
het hele leven staat even op zijn kop. Het vertrouwde om je heen valt weg en maakt plaats voor heel veel onzekerheden. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en noodzakelijke extra's te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Zo ondersteunt de stichting verschillende wetenschaps en welzijnprojecten zoals het realiseren van muziekoptredens aan bed, optredens in ons kindertheater, huiskamers waar het gezinsleven weer centraal staat, aanschaffen van ipads en televisie aan bed. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ‘thuis’.

Om projecten van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te kunnen blijven realiseren, is steun onmisbaar. Ene klein gebaar, een grote gift, het bezorgt niet alleen ons een glimlach op ons gezicht, maar ook zeker op het gezicht van onze patiëntjes. Met jouw hulp is het mogelijk om vele plannen te realiseren en het ziekenhuis iets meer ‘thuis’ te maken.

Naast een donatie voor het goede doel, kun je het Beatrix Ziekenhuis ook steunen door een verbandtrommeltje of pleisters te kopen. De speciale Vrienden pleisters zijn in eerste instantie bedoeld om hulp te bieden bij schaafplekken en andere wondjes, maar ook om aandacht te vragen voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Elke afdeling in het Beatrix Kinderziekenhuis heeft zijn eigen dierenvriendje en deze dierenvriendjes staan afgebeeld op de pleisters. Want hoe fijn is het om als je pijn hebt, je vriendjes bij je te hebben. Dan voel je je in ieder geval al snel een stuk beter! De volledige opbrengst gaat naar de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. De Vrienden pleisters zijn te bestellen via het inschrijfsysteem of aan te schaffen tijdens de Plantsoenloop.Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is voor de komende drie jaar als goed doel aan de Plantsoenloop verbonden. Middels de verkoop van EHBO koffertjes en pleisters, alsmede door de donaties van deelnemers hopen zij een mooi bedrag bijeen te brengen om een ziekenhuis meer als ‘thuis’ te laten voelen.

AH Chiquita OOG Radio & TV Stichting Vrienden Beatrix Ziekenhuis Zalsman RTV Noord Runnersworld Groningen